6/6 Rom

Hipp hurra idag àr det sverige nationaldag. Grattis Sverige och vi hoppas pa folkfest pa rasunda ikvall.

Igar kom vi fram till Rom efter 3.5 timmes tagresa fran florens, hostlet hittade ganska snabbt. Vi fick vanta pa varat rum i ett par min och da kom det fram 3 Egypter och snackade med oss.Dem bjod pa mat och visade oss nagra stallen pa kartan som vi skulle beskada. Dem var lite annurlunda men det far man vall kanske rakna med att traffa sanna ibland oxa. hihi.
Efter att vi kastat in vara grejer pa vart rum gick vi ut i Rom och hamnade valdigt fort alldeles brevid Coluseum, har stannade vi och fick till en massa bra bilder. vi kikade lite pa kartan och beslutade ett par saker vi skulle hinna se idag. ett av dem var Arco di tito som sag ut som ett  falt av en massa rester fran forr. Det var trasiga byggnader och kyrkor overallt ocg det sag valdigt konstigt ut, nagot som vi bada blev facinerade av var Monumento a vitorio Emanuele II. Detta ar en gigantisk byggnad med en massa statyer utanfor och tva av statyerna bestod av hastar med typ anglar pa och dessa tva var hogst upp pa monumentet. Senare denna kvall begav vi oss till Bla Fontana de trevi dar vi kastade varsitt lyckomynt i fontanen. Vi hittade aven till Quarientale som ar presidentens "bostad". Nar vi gick dar sa sparrades omradet av och massa folk samlades och vi fick nys om att sjalvaste presidenten skulle transporteras bort darifran, och vi fick en skymt av honom i en bil och aven ett kort, mycket maktigt hehe.  Hela handelsen var som en Amerikansk film. Pa kvallen lagade vi spaggeti Bolognese och sedan la vi oss till sangs.

Nasta dag borjade vi m ed att boka resan till Bari imorgon den gar kl 8 och ar framme 14 sa det blir frulle pa taget.
Efter det gick vi till Time elevator som var en biosalong ala cosmonova, vi sag 3 filmer och 3 av dessa var 5d format dvs att man hade sina frana 3d glasogon samt att man satt i en stol som rorde pa sig ochman fick vind och vatten pa sig i vissa tillfallen. Dessa tva filmer handlade om varldens uppkomst och en typ skrackfilm som var tecknad. Den tredje var inte en 5d utan man satt i dem rorliga stolarna och fick vatten o vind pè sig. denna handlade om Rom historia fran hur den grundades till hur den ser ut idag.
Det var en spannade upplevelse men det gar inte upp emot Cosmonova, tank sa skulle aven de stolarna rora pa sig huhu. Sedan gick vi anda till vatikanstaten med vissa uppe hall som tex piazza del popolo som var ett torg med en massa statyer och fontaner. Framme i Vatikanstaten var det validigt maktigt och vi var inte ensamma det kryllade av turister som fotograferade eller bara satt och njot av atmosfaren har. Vi befann oss i den del som var gratis att beskada det kostade tydligen en hel del att ga in i staden, vi nojde oss med den blick man fick harifran pa Basilica saint Pietro dar paven da bor for er som inte visste. Sedan hade vi aven hort att varldens vackraste torg skulle ligga har Piazza navona.

Nu borjar matchen uppdatering kommer
Halvtid 0-1,, ajajaj

vart var vi jo Piazza Navona var ett torg dar massa folk salde tavlor och spelade musik och det fanns valdigt mye restuaranger och cafeer. vi tog oss varsin glass och smaskade pa den pa detta torg. pa vagen hem tillbax till hotellet gick via Coluseum och dar sag vi ett par som precis hade gift sig och tog brollops kortet pa en kulle alldeles intill Colle.
Vid Hostlet borjade vi ladda infor matchen och sitter nu pa receptionens dator och ser matchen.

Efter fulltid kommer slutbetyg pa Pisa, Florens och Rom

Kommentarer
Postat av: eva

JA HEJ OCH HÅ VAD NI HINNER MED ATT SE MYCKET :-) jÄTTEROLIGT, OCH HELT SUVERÄNT ATT NI TAR ER TILL TILL ATT UPPDATERA TILL OSS STACKARS SATAR SOM SITTER HÄR OCH BARA VÄNTAR PÅ ATT FÅ HÖRA HUR NI HAR DET :-)

NU HAR DET JU DOCK BLIVIT FULLTID OCH JAG VÄNTAR OCH VÄNTAR MEN NU ÄR JAG TRÖTT SÅ JAG LÄSER I MORGON ISTÄLLET!! NI HAR FÖRMODLIGEN SLAGIT SÖNDER DATORN EFTER KATASTROFMATCHEN :-)

puss på er....

2009-06-06 @ 23:09:28
Postat av: Jonas

2009-06-07 @ 10:28:37
Postat av: Jonas

Attans bananer vad den matchen sög!

2009-06-07 @ 10:29:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback